Posted on Leave a comment

SL House / VERSA oficina de construção, arquitetura e urbanism…

first_img “COPY” Area:  1075 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily Brazil SL House / VERSA oficina de construção, arquitetura e urbanismo + Gabriel Barro Fiuza CopyHouses•Brazil Manufacturers: Assenco, Deca, LINEA, Santa Clara, Suzhou Gstarsoft SL House / VERSA oficina de construção, arquitetura e urbanismo + Gabriel Barro FiuzaSave this projectSaveSL House / VERSA oficina de construção, arquitetura e urbanismo + Gabriel Barro Fiuza Photographs:  Marcelo Bruzzi Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Year:  CopyAbout this officeVERSA oficina de construção, arquitetura e urbanismoOfficeFollowGabriel Barro FiuzaOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesResidential ArchitectureBrazilPublished on August 13, 2019Cite: “SL House / VERSA oficina de construção, arquitetura e urbanismo + Gabriel Barro Fiuza” [Casa SL / VERSA oficina de construção, arquitetura e urbanismo + Gabriel Barro Fiuza] 13 Aug 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!© Marcelo Bruzzi+ 22Curated by Matheus Pereira Share Architects: Gabriel Barro Fiuza, VERSA oficina de construção, arquitetura e urbanismo Area Area of this architecture project Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/922765/sl-house-versa-oficina-de-construcao-arquitetura-e-urbanismo-plus-gabriel-barro-fiuza Clipboard Projects Lead Architects: Construtora:Souza LimaEstrutura:Carlos Roberto OkamotoElectrical And Hydraulic Facilities:FAREAir Conditioned:DRAWINGCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Marcelo BruzziRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. The house was conceived as a sequence, a film. From the street, all the observer sees are three solid, straight, regular, sober volumes. The first and the second, at the ground floor, telluric, act as supports for the third, much lighter, wrapped in brise-soleils. Whoever arrives can’t even notice where the entrance lies. It appears little by little, right in the intersection of the lower volumes, as one walks through the pathway to the door.Save this picture!© Marcelo BruzziSave this picture!Planta – Pavimento TérreoSave this picture!© Marcelo BruzziWhen the entry door is crossed all that can be seen is the lake, the green, the pool… almost as if the house itself was left behind. Even the social area can only be perceived when, after entering, you turn back. Once inside you can understand it’s the house’s character, inconspicuous from the street. While reserved to the outside, to the lake it opens up completely, generously, lining up everything to equally receive sunlight. Deliberately choosing nature instead of the street.Save this picture!© Marcelo BruzziTo reach this effect, both forms and materials are the simplest and most expressive. All the ground floor is finished with rough stone, rustic and cheap. The exception being the home-theater, white and independent, that separates the social area from the playroom, more secluded. The services pavilion follows the same logic and contains the garage, technical areas, kitchen, laundry, housekeeper’s apt, barbecue and changing rooms.Save this picture!© Marcelo BruzziAll disposed perpendicularly to the social block, freeing the view to the permanence areas as much as possible and helping to frame the house. The upper volume is accessed only by a stairway discreetly placed behind the home-theater. There’s no room here for sculptural, complex forms. All the house is merely a frame to nature. Nothing can compete with the sun, the lake, and the green.Save this picture!© Marcelo BruzziResting over the stone support lies the private block. Couple’s, children’s and guest’s suites all line up to see the sun. The bathrooms are all internal, ventilated and illuminated by small private gardens. Whoever looks from the upper terrace can also see the garden above the lower block, accessed from the terrace itself. Another space for contemplation, reunion, celebration.Save this picture!© Marcelo BruzziProject gallerySee allShow lessAmaltas House / SquareWorksSelected ProjectsRenovation of the Monteiro Lobato Library / MMBB ArquitetosSelected Projects Share 2016 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/922765/sl-house-versa-oficina-de-construcao-arquitetura-e-urbanismo-plus-gabriel-barro-fiuza Clipboard Photographs Gabriel Barro Fiuza, Fábio Onuki, João Osinskilast_img read more